Πρόσφατα Θέματα
» Πρακτικά συνέλευσης Μαρτίου
Πεμ Απρ 13, 2017 12:42 pm από Admin

» Πρακτικά 6/2
Πεμ Απρ 13, 2017 12:34 pm από Admin

» Ποτε μπαινει μουσικη
Παρ Μαρ 24, 2017 5:56 pm από Admin

» Πρακτικά της συνάντησης 26/11
Δευ Νοε 28, 2016 11:13 am από Admin

» feedback από Φάμπρικα 8-9.10.16
Κυρ Οκτ 23, 2016 1:21 am από Georgiana

» Πρακτικά συνέλευσης 16/10/16
Δευ Οκτ 17, 2016 9:17 pm από Admin

» κείμενο παρουσιάστριας
Τρι Οκτ 11, 2016 12:50 pm από Georgiana

» Ισχύουσα Δομή εως τώρα
Σαβ Οκτ 08, 2016 10:03 am από Admin

» Φωτογραφίες,βίντεο κ.α.
Πεμ Οκτ 06, 2016 3:38 pm από stavrula vidali


Πρακτικά συνέλευσης 16/10/16

Πήγαινε κάτω

Πρακτικά συνέλευσης 16/10/16

Δημοσίευση από Georgiana Την / Το Δευ Οκτ 17, 2016 8:03 pm

Πρακτικά συνέλευσης 16/10/16
1. Για παλιά μέλη →Εγώ, Χρήστιδες, Σέργιος, Σταυρούλα και Κώστας επικοινωνούμε με μη ενεργά-απόντα άτομα για τις βλέψεις τους για την ομάδα (και την mailing list). Αν το επιθυμούν, τους αφαιρούμε από τη λίστα μας και τους κρατάμε στη λίστα ενημέρωσης των επόμενων δράσεών μας.
2. Για καινούργια μέλη →πρώτα γνωριμία μαζί τους (και) για να δούμε το θεωρητικό – εφαρμοσμένο επίπεδο πάνω στο ΘτΚ. Αν δεν έχει βάσεις, θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί. Να έχουμε κι εμείς μια συνειδητότητα-υπευθυνότητα όταν προτείνουμε νέα μέλη..
3. Για μέλη που χάνονται (χωρίς να το επικοινωνήσουν πρώτα) →δημιουργείται πρόβλημα σε όλη την ομάδα. Ραγίζει και η μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Είναι σημαντική η δέσμευση, η προσωπική συν-υπευθυνότητα. Είναι σημαντική η γνωστοποίηση του λόγου απουσίας..
4. Σκοπός ομάδας →Η κοινωνική αλλαγή και παρέμβαση μέσω του ΘτΚ. Αυτό μας ενώνει. Με την Ακτιβιστική μοιραζόμαστε τον σκοπό, αλλά είμαστε διαφορετική συλλογικότητα. Αλλά: Θα κάνουμε κι άλλες δράσεις ή μόνο θέατρο; Το θέμα να είναι επίκαιρο/ καυτό/ επείγον ή όχι απαραίτητα; Το θέμα να πηγάζει από τα μέλη της ομάδας ή όχι απαραίτητα; (κ.α.... πλιζ συμπληρώστε...)
5. Ζητήματα λειτουργικότητας →α) Συντονιστές: 2/μήνα, β) Εμψυχωτές: θα ανατίθενται σε κάθε συνάντηση, γ) Συχνότητα: 3/μήνα πρόβα με την τρίτη να συμπεριλαμβάνεται και η συνέλευση/συζήτηση, δ) Ημέρες: το 1ο Σάββατο του μήνα, η 3η Κυριακή του μήνα, και η 4η Τετάρτη του μήνα, ε) Ώρες: του Σαββάτου και της Κυριακής θα αποφασίζονται μέσω doodle, ενώ την Τετάρτη η πρόβα θα γίνεται μετά τις 21.00. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει από Νοέμβρη! στ) Για την λήψη αποφάσεων: προϋποτίθεται η παρουσία των 2/3 μελών της ομάδας. Επίσης, δεν λαμβάνεται απόφαση ηλεκτρονικά.

Ακόμα πιο ειδικά:
6. Οι συντονιστές δεν έχουν τον απόλυτο ρόλο· δημιουργείται άγχος και σύγχυση σε φάσεις μη συμφωνίας με τα υπόλοιπα μέλη (πχ. το μπέρδεμα με τα email για τον καθορισμό της τελευταίας πρόβας). Καταλήγουν σε αποφάσεις μετά από γκάλοπ, και αν υπάρξουν αντιρρήσεις, τότε μετά από καινούργια συζήτηση γίνεται ο επαναπροσδιορισμός. Δίνουμε χρόνο στους συντονιστές μας και τους φερόμαστε με κατανόηση και αγάπη.
7. Για τους χώρους της πρόβας: έπεσαν προτάσεις για χώρους με πληρωμή και για δωρεάν χώρους. Καταλήξαμε στους δωρεάν, καθώς είναι φιλικοί σε όλες τις τσέπες. Οι μέχρι στιγμής επιλογές μας: α) χώροι εστίας επί Ούλωφ Πάλμε στου Ζωγράφου, β) Green Park στο Πεδίο του Άρεως (περιμένουμε την επιβεβαίωση από Χρήστο senior), γ) (συμπληρώστε)
8. Οριζοντιότητα: Υπήρξε η παρεξήγηση ότι ο Χρήστος και ο Σέργιος βρίσκονταν σε θέση ισχύος στην ομάδα. Δεν υπάρχει καμία ιεραρχία. Όλοι/ες ισότιμοι/ες, ισάξιοι/ες. Σημαντική η εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ μας, ίση αντιμετώπιση προς όλα τα μέλη.
9. Για την ανάληψη ρόλων: κάποια μέλη νιώθουν πιο άνετα για το ρόλο του συντονιστή, άλλα για του εμψυχωτή, άλλα για κανένα. Φυσικά δίνεται χρόνος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να περάσουμε όλοι απ' αυτούς τους ρόλους, και για να δοκιμαστούμε, και για να καταλάβουμε τη δυσκολία τους, και για να μην τους επωμίζονται συνέχεια τα ίδια άτομα.
10. Στις πρόβες: είναι σημαντικό να δουλεύουμε περισσότερο τη θεατρικότητα. Χρειαζόμαστε χρόνο για αυτό.
11. Το μίσος για τον χρόνο: Παρά την καταπίεση που νιώθουμε από το μαστίγιο της ροής του χρόνου (μα τί γράφω) δεν γίνεται να χάνεται ώρα από την προγραμματισμένη για πρόβα στην αναμονή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και ζωτικό για τη λειτουργικότητα των συναντήσεών μας, να είμαστε συνεπείς (τα ακούω κι εγώ...).

Άλλα:
12. Η παράσταση στα σχολεία: Ο Χρήστος senior πρότεινε να είναι παρών και κάποια άτομα από το ΚΕΘΕΑ. Ακούστηκαν όμως αρκετές ενστάσεις και είπαμε τουλάχιστον στην πρώτη (11/11) να μην είναι. Στις άλλες βλέπουμε. Επίσης, σε αυτήν την πρώτη παράσταση, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα οι: Χρήστος senior, Σέργιος, Ραμόν, Μαρία, Κώστας, Παναγιώτης, Δήμητρα, Άννα, Νικολέτα (Wink, Χρύσα (Wink, Μαρίνα (Wink, και απάντηση από Χρήστο Καρ.
13. Η παράσταση/φεστιβάλ ΘτΚ στις εστίες: Πρέπει να πάμε μια Δευτέρα στην συνέλευση των ΠΟΦΕΠΑ (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητικής Εστίας Παν/μίου Αθηνών) να το συζητήσουμε (πότε, διάρκεια, δομή κλπ). Επίσης, σήμερα, νομίζω, θα μιλήσει στη συνέλευσή τους ο Ραμόν και ο Παναγιώτης για το θέμα του χώρου που χρειαζόμαστε για πρόβες.
14. Όπως ανέφερα και πάνω πάνω, ξεκινάω να φτιάχνω λίστα με emailς για τους φαν που θέλουν να μαθαίνουν τα νέα της ομάδας. Όποιος έχει ήδη κάποια, μου τα στέλνει.

Τέλος:
15. Συντονιστές για μέχρι τέλος Οκτώβρη: Εγώ και Χρήστος senior
16. Συντονιστές για Νοέμβρη: Ραμόν και Κώστας
17. Επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή. Την ώρα θα την δούμε με το doodle που θα στείλω σε λίγο.

Συνάδελφε συντονιστή Χρήστο, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας συμπληρώσει-διορθώσει.

Αυτά. Γεωργιάνα
avatar
Georgiana

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2016

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρακτικά συνέλευσης 16/10/16

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Οκτ 17, 2016 9:17 pm

Για σχολεία είμαι μέσα!

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ημερομηνία εγγραφής : 17/09/2016

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://boalitaria.board-directory.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης